Soarele lui Alexandru cel Mare
Egiptenii, mayașii, aztecii, incașii, grecii, dacii, dacă este să particularizăm geografic, apoi civilizațiile Asiei și-au reprezentat acest astru în diferite modele, în diferite variante grafice. Putem spune că tot ce înseamnă viul, organismele celulare, plantele, animalele și omul au în ființa lor această lumină drept una dintre cauzele existenței.
În cazul nostru, al armânilor, soarele a fost un semn de putere, un simbol imperial al dinastiei macedonene. Am gândit această colecție de bijuterii din aur (în variantele 14 și 18 carate) pentru a ne fi aproape, pentru a nu ne uita rădăcinile, pentru a ne autoidentifica în această lume (care astăzi deconstruiește identitățile), poate chiar pentru a fi mai luminoși, pentru a mărturisi, până la urmă, toate aceste lucruri. Atunci când am ales să realizez această colecție, mi-am dorit ca armânii să fie mai calzi și mai viteji, că vor vrea să-și mărturisească identitatea, inclusiv printr-un semn exterior.
La aniversarea celor doisprezece ani de la înfiinţare, Charleroi adaugă trei bijuterii speciale în colecția Soarele lui Alexandru cel Mare. În acest moment, colecția conține: șapte pandantive, cu sau fără diamante, cercei, brățări, butoni și pinuri pentru sacou, în două dimensiuni.